Äventyrarna 12-14 år

I Scouterna är det äventyr från första dagen. Du blir Äventyrarscout när du blir tolv år. Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Äventyrare direkt.

alder-aventyrareI din patrull får du schyssta kompisar att räkna med. Tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

 

Äventyrarscouterna utmanas i patrullen till nya möten och friluftsliv i allt större sammanhang, tillsammans reflekterar man över sin och andras insats. Ordet speglar strapatsen och spänningen på färden.

Äventyrarnas

Äventyrarnas handbokÄventyrarnas handbok är fylld av allt möjligt för att din tid som äventyrarscout ska bli den allra bästa, roligaste och mest givande någonsin. Använd boken som inspiration och stöd för att planera och genomföra ett riktigt häftigt scoutprogram. I boken hittar du allt du behöver veta om varför och hur vi gör allt i Scouterna. Med hjälp av målspår och scoutmetod blir det lätt att planera. Du får också all information om äventyren som är särskilda projekt för äventyrarpatruller.

 

I Äventyrarnas handbok blandas faktarutor och småtexter om allt mellan himmel och jord med tester, tips och noveller om äventyrarpatrullen Kon-Tiki. Det här är helt enkelt handboken för dig som är äventyrarscout!

Wasakåren har två äventyraravdelningar:

Vill du vara med?

Gör en intresseanmälan