Utmanarna 15-19 år

Många har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som Utmanare direkt.

alder-utmanareTillsammans med din patrull får ni uppleva utmanande friluftsliv och engagera er i samhällsfrågor.

 

Utmanaren ifrågasätter och ställs inför större uppgifter i ett allt tydligare internationellt sammanhang. Namnet Utmanare fokuserar både på att individen och gruppen utmanas på olika plan och att man själv utmanar omvärlden.

Våga utmana!

Våga utmana!Våga utmana! är fylld med fakta, tips, intervjuer, bra-att-ha grejer och allt möjligt för att lägga grunden till och förgylla din tid som utmanarscout. Texterna väcker förhoppningsvis en hel del frågor för dig och dina utmanarkompisar att diskutera och ta ställning till, och ger er metoder att påverka både i och utanför Scouterna.

En viktig grund för scoutprogrammet är varför (våra mål & syften) och hur (Scoutmetoden) vi gör något och i boken får du verktygen som gör det lätt att planera det bästa programmet. Du hittar också allt du behöver veta om utmaningarna som är särskilda projekt för utmanarscouter, både för dig själv och tillsammans med andra utmanare.

Dessutom finns det tips och fakta som du garanterat har nytta av även utanför Scouterna. I boken hittar du till exempel enkla modeller för hur man kan jobba i projekt, tips för att skriva insändare, metoder för hur man kommer på de bästa idéerna och mycket annat. Boken är helt enkelt fylld av massor av saker på temat våga utmana. Våga utmana dig själv och andra!

 

Wasakåren har fem utmanarlag:

Vill du vara med?

Gör en intresseanmälan