Scoutaffär

På senaste mötet, 12/3, hade vi scoutaffär. Patrullerna börjar med en liten summa (låtsas) pengar som de ska föröka genom att förädla varor från affären och sälja tillbaka. Till slut köper patrullen diverse ingredienser och gör något trevligt. Denna gången var det semlor som var målet. Till dem fick de köpa saft.

Många flaggor blev det och de var duktiga på dem, tur att wikipedia finns så det går att kolla så det inte fuskas, allt för mycket… :-)

Ett antal snygga morotsbilar kom också in för besiktning. Och vissa matade på med den ena knopen efter den andra. Zeppelinare avlöste skotstekar och till och med några överhandsknopar hittade till affären, fast de köpte inte affären när biträdet var vaket.

Mötets sista del blev fika med de hemgjorda semlorna. Mums! Till och med det mesta av grädden hamnade i bullarna – även om en del hamnade på golv och element. Tur att det finns städutrustning i stugan…

//Östanfläkt

Det här inlägget postades i Östanfläkt av Östanfläkt. Bokmärk permalänken.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *